Ως το 2024 επεκτείνεται η συνεργασία Pirelli και Formula 1 - www.gof1fan.gr
Home » , , , » Ως το 2024 επεκτείνεται η συνεργασία Pirelli και Formula 1

Ως το 2024 επεκτείνεται η συνεργασία Pirelli και Formula 1

Written By news on Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 | 12:13 μ.μ.


Το συμβόλαιο της Pirelli με τη Formula 1, ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών επεκτάθηκε κατά ένα χρόνο, φτάνοντας μέχρι το τέλος του 2024.

Η ιταλική εταιρεία είναι ο προμηθευτής ελαστικών του αθλήματος από το 2011 και είχε συμβόλαιο που την έδενε με τη F1 έως και το 2023.

Αυτό πλέον άλλαξε όμως, καθώς ανακοινώθηκε επέκταση της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας για ένα επιπλέον έτος, φτάνοντας μέχρι το 2024.

“Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Pirelli και ευγνώμονες σε αυτούς για την εποικοδομητική τους προσέγγιση σε αυτή την αλλαγή”, δήλωσε ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali.

“Η Pirelli έχουν πλήρη αντίληψη του στρατηγικού ρόλου που έχουν τα ελαστικά στη F1 και γνωρίζουμε πως δουλεύουν πολύ σκληρά ώστε να διασφαλίσουν πως το προϊόν τους θα αντιπροσωπεύει τη βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την ανθεκτικότητα, στο νέο τεχνολογικό περιεχόμενο”.

“Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2021 και είμαστε όλοι ενθουσιώδεις για τα νέα μονοθέσια και τα νέα ελαστικά 18 ιντσών που θα πατήσουν πίστα υπό τους νέους κανονισμούς του 2022”.

Οι προμηθευτές ελαστικών έχουν στο παρελθόν λάβει τριετή συμβόλαια προμήθειας, αλλά η Pirelli έλαβε τετραετές συμβόλαιο στην τελευταία ανανέωση ώστε να έχει χρόνο να προβεί στην απαιτούμενη δουλειά για να λανσάρει τα ελαστικά 18 ιντσών, η οποία αρχικά είχε εκτιμηθεί πως θα ήταν το 2021.

Με τους νέους κανονισμούς ωστόσο να μετατίθενται για το 2022, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της στο άθλημα, λήφθηκε απόφαση να γίνει το ίδιο και με τα νέα ελαστικά, ώστε η εταιρεία να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να εισάγει τις αλλαγές.

“Θέλω να ευχαριστήσω τη Formula 1 και την Pirelli για τη συνεργασία, ευκινησία και δέσμευση στο άθλημά μας εν μέσω της πολύ δύσκολης παρούσας περιόδου”, δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt.

“Ο COVID-19 αποτέλεσε για εμάς μια σημαντική πρόκληση σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων μας, αλλά δουλεύοντας όλοι μαζί με έναν λογικό, πραγματιστικό τρόπο, μπορέσαμε να διασφαλίσουμε πως η μακροπρόθεσμη σταθερότητα και η δυναμική της Formula 1 παραμένει απείραχτη”.

“Η αλλαγή σε ζάντες 18 ιντσών και ελαστικά θα δώσει σίγουρα μια πιο συναρπαστική εικόνα στα μονοθέσια της Formula 1. Αποτελεί όμως παράλληλα και μια σημαντική τεχνολογική πρόκληση, απαιτώντας πολλή επένδυση και εξέλιξη εκ μέρους της Pirelli, καθώς συνεχίζουν να μας προμηθεύουν με ελαστικά που θα αποδίδουν στο μέγιστο επίπεδο”.

“Υπό το πρίσμα αυτό, και την αναγκαία αναβολή των κανονισμών ως απάντηση στις συνέπειες της πανδημίας, είμαι μονάχα λογικό να επεκταθεί η προμήθεια ελαστικών ακολούθως”.Πηγή: f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.