Η FIA δεν θα χρειάζεται την συμφωνία των ομάδων για το νέο πρόγραμμα - www.gof1fan.gr
Home » , , , » Η FIA δεν θα χρειάζεται την συμφωνία των ομάδων για το νέο πρόγραμμα

Η FIA δεν θα χρειάζεται την συμφωνία των ομάδων για το νέο πρόγραμμα

Written By news on Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 | 2:26 μ.μ.

Η FIA και η Formula 1 δεν θα χρειάζονται πια την έγκριση των ομάδων για να κάνουν αλλαγές στο πρόγραμμα του 2020, δεδομένης της γενικευμένης κρίσης που έχει προκύψει με την εξάπλωση του κορονοϊού!

Η εξάπλωση του ιού COVID-19 έχει δημιουργήσει μεγάλες αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα με αθλητικά γεγονότα, όπως είναι και αυτό της Formula 1, να επηρεάζονται άμεσα από τον ιό…

Οι ομάδες της Formula 1 ταξίδεψαν την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι την Αυστραλία για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν και ενώ το πρόγραμμα συνεχιζόταν κανονικά, λίγες ώρες πριν τα πρώτα δοκιμαστικά αποφασίσθηκε η αναβολή του αγώνα. Ο αγώνας αυτός αναβλήθηκε και δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, όπως συνέβησε και με τον αγώνα του Μονακό, που επίσης δεν θα διεξαχθεί το 2020!

Επίσης, οι αγώνες του Μπαχρέιν (22 Μαρτίου), Βιετνάμ (5 Απριλίου), της Κίνας (19 Απριλίου), Ολλανδίας (3 Μαΐου) και Ισπανίας (10 Μαΐου) αναβλήθηκαν. Τα αφεντικά των ομάδων της Formula 1 συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του πρωταθλήματος και της FIA την Πέμπτη με σκοπό να αντιμετωπίσουν την κρίση αυτή… Εκεί τελικά συμφωνήθηκε πως η εισαγωγή των κανόνων του 2021 θα καθυστερήσει μια χρονιά και ότι οι ομάδες θα συνεχίσουν με το σασί του 2020 και την επόμενη χρονιά. Αυτή ήταν μια απόφαση που είχε ως κύριο γνώμονα την περικοπή κάποιων εξόδων.

Αν και μέχρι πρότινος για να γίνει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα αγώνων της F1 χρειαζόταν ομόφωνη απόφαση από τις ομάδες, εάν βέβαια η σεζόν είχε ξεκινήσει, η συνθήκη αυτή έχει πια αλλάξει λόγω των αντίξοων συνθηκών!

“Στη συνάντηση υπήρχε πλήρης στήριξη στα πλάνα για επαναπρογραμματισμό όσων το δυνατόν περισσότερων αναβληθέντων αγώνων, όσο πιο σύντομα μπορεί να γίνει με ασφάλεια,” δήλωσε ο CEO της Formula 1 Chase Carey.

“Η Formula 1 και η FIA τώρα θα δουλέψουν για να οριστικοποιήσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα για το 2020 και για αυτό θα συμβουλευτούν τις ομάδες. Ωστόσο, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση το νέο πρόγραμμα δεν θα απαιτεί την επίσημη συμφωνία τους!”


“Αυτό θα μας δώσει την απαραίτητη ευελιξία ώστε να συμφωνήσουμε σε νέες ημερομηνίες με τους επηρεασμένους διοργανωτές και να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στη σωστή στιγμή!”


Πηγή: f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.