Πιθανό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Ιούνιο η αγωνιστική σεζόν - www.gof1fan.gr
Home » , , , , » Πιθανό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Ιούνιο η αγωνιστική σεζόν

Πιθανό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Ιούνιο η αγωνιστική σεζόν

Written By news on Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 | 9:47 π.μ.

Η Formula 1 είναι πιθανό να ξεκινήσει τη σεζόν του 2020 στο Μπακού τον Ιούνιο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως ίσως ο κορωνοϊός επηρεάσει την έκβαση όλων τον αγώνων μέχρι τότε.

Με το Αυστραλιανό Grand Prix να έχει ήδη επίσημα ακυρωθεί, παρέα με αυτό της Κίνας, εδώ και αρκετές ημέρες, οι επικεφαλείς του αθλήματος αναμένεται να επιβεβαιώσουν σύντομα πως το Grand Prix του Bahrain, την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, ενώ το GP του Βιετνάμ πιθανότατα επίσης θα αναβληθεί προς ώρας.

Το Motorsport.com, από πηγές του έχει ενδείξεις πως, στον απόηχο του χάους που υπήρξε στη Μελβούρνη, αναφορικά με την διεξαγωγή ή όχι του αγώνα, όταν ένα μέλος της McLaren διαγνώστηκε με κορωνοϊό, αρκετές ομάδες είναι επιφυλακτικές ως προς το να αγωνιστούν στο Bahrain.

Η κατάσταση για το Βιετνάμ έχει επίσης γίνει ασαφής, εν μέσω αυστηρών ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που έχουν τεθεί ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της χώρας να περιορίσει το ξέσπασμα του ιού.

Όμως, με τις διαρκώς αυξανόμενες ενδείξεις πως η παγκόσμια πανδημία θα γίνει ολοένα και χειρότερη στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες, η F1 προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ακύρωσης του Ολλανδικού GP, όπως επίσης και του Ισπανικού και αυτού στο Μονακό.

Αυτό, θα μπορούσε να σημαίνει πως η F1 θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο και το Μπακού, στις 7 Ιουνίου, ώστε να γίνει ο πρώτος της αγώνας για το 2020, ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσει θα φτιάξει ένα νέο μικρότερο πρόγραμμα αγώνων.

Ο CEO της F1, Chase Carey, δήλωσε στη Μελβούρνη την Παρασκευή πως εν μέσω της ταχύτατα κλιμακούμενης κατάσταση με τον κορωνοϊό, το άθλημα θα πρέπει να πάρει κάποια γενναία βήματα για τη συνέχεια του.

“Σε αυτό το σημείο η προσοχή μας πραγματικά είναι στο να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτού του Σαββατοκύριακου”, δήλωσε. “Ξεκάθαρα, μόλις ήρθα από το Βιετνάμ, έτσι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους συνεργάτες μας για τους επόμενους αγώνες”.

“Νομίζω πως σε αυτό το σημείο αυτό που όντως θέλουμε είναι να σιγουρευτούμε πως αντιμετωπίσαμε τα όσα θέματα υπάρχουν εδώ με τον σωστό τρόπο”.

“Όμως, τις επόμενες ημέρες, σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε και τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι. Είναι μια αρκετά δύσκολη κατάσταση ως προς το να την προβλέψουμε, όλοι χρησιμοποιούν τη λέξη “ρευστή”, σίγουρα είναι μια ρευστή κατάσταση”.

“Η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική απ’ ότι πριν δύο ημέρες, η οποία με τη σειρά της ήταν διαφορετική πριν από 4 ημέρες. Έτσι, το να προσπαθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε όλες αυτές τις προβλέψεις όταν όλα γύρω αλλάζουν γρήγορα είναι μια πρόκληση”.

Ερωτώμενος που θα πρέπει το προσωπικό της F1 να κλείσει εισιτήρια για τη συνέχεια, ο Carey σχολίασε: “Όλοι θέλουν μια απάντηση και θα θέλαμε να μπορούμε να τη δώσουμε. Νομίζω πως δεν μπορείς να εκβιάσεις μια απάντηση για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, γιατί δεν υπάρχει”.

“Νομίζω πως απλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε, να επικοινωνούμε με όλους, κάθε ειδικό που μπορούμε σε όλο τον κόσμο”.


“Σαφώς και είμαστε ένα παγκόσμιο άθλημα. Και γι’ αυτό, ξέρετε, δεν αντιμετωπίζουμε απλά θέμα με μια χώρα, έχουμε ένα σύμπλεγμα δυσκολιών. Θεωρώ όμως πως πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη διαρκώς εξελισσόμενη κατάσταση”.


Πηγή: f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.