Το 2022 οι νέοι κανονισμοί της F1! - www.gof1fan.gr
Home » , , , , » Το 2022 οι νέοι κανονισμοί της F1!

Το 2022 οι νέοι κανονισμοί της F1!

Written By news on Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 | 2:35 μ.μ.

Η FIA επιβεβαίωσε κάτι που είχε ήδη διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες, την αναβολή δηλαδή των νέων κανονισμών κατά μία σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι τα νέας γενιάς μονοθέσια θα πατήσουν πίστα το 2022, και όχι το 2021!

Η F1, η FIA και οι 10 ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα να καθυστερήσουν την εισαγωγή των τεχνικών κανονισμών του 2021, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για το αν θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα, πότε και πόσους αγώνες θα έχει αυτό τελικά….

Σε μία τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα για να συζητηθεί η πανδημία του κοροναϊού και οι επιπτώσεις αυτού, οι ιθύνοντες του σπορ αποφάσισαν ότι το καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους είναι να καθυστερήσει η εισαγωγή των τεχνικών κανονισμών μέχρι το 2022, κάτι που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα του 2021 θα διεξαχθεί με μονοθεσία φετινών προδιαγραφών.

Όπως είναι κατανοητό, κύριο μέλημα είναι να προστατευθούν οικονομικά οι ομάδες, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξοδεύουν πόρους στα νέα μονοθέσια, ενώ παράλληλα δεν γνωρίζουν καν τι θα γίνει με το φετινό πρωτάθλημα.

“Όλα τα μέρη συζήτησαν περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση του πρωταθλήματος του 2020 και πώς θα αντιδράσει το άθλημα στις συνεχιζόμενες προκλήσεις που παρουσιάστηκαν από την πανδημία του COVID-19”, δήλωσε η FIA.

“Λόγω της τρέχουσας, ασταθούς οικονομικής κατάστασης που δημιούργησε η κατάσταση αυτή, έχει συμφωνηθεί ότι οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το σασί του 2020 και το 2021, με το πιθανό “πάγωμα” περαιτέρω εξαρτημάτων να συζητιέται σε εύλογο χρονικό διάστημα”.

“Η εισαγωγή και εφαρμογή των οικονομικών κανονισμών θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί το 2021, και συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της FIA, της Formula 1 και όλων των ομάδων σχετικά με περαιτέρω τρόπους για σημαντική εξοικονόμηση κόστους”.

“Όλες οι ομάδες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην FIA και την Formula 1 για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους για αναδιάρθρωση του προγράμματος αγώνων του 2020, καθώς εξελίσσεται η παγκόσμια κατάσταση όσον αφορά τον COVID-19”.

“Όλες αυτές οι δεσμεύσεις θα παραπεμφθούν στους σχετικούς υπευθύνους για τελική επικύρωση.”

Εν ολίγοις, όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η F1 δεν θα διατηρήσει απλώς τους κανονισμούς του 2020 για μια ακόμη σεζόν, αλλά ότι επίσης θα παγώσει τον σχεδιασμό του σασί των μονοθεσίων, μαζί με άλλα εξαρτήματα, χωρίς όμως να σταματάει η αεροδυναμική εξέλιξη.


Στη συνέχεια, οι ομάδες θα συνεχίσουν να σχεδιάζουν τα μονοθέσιά τους για τους νέους κανονισμούς του 2022 κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2021, σύμφωνα με τους οικονομικούς κανονισμούς που έχει συμφωνηθεί, στους οποίους περιλαμβάνεται και “budget cap”.


Πηγή: f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.