«Ένα βήμα πιο κοντά» οι νέοι κανόνες της Formula 1 για το 2021 - www.gof1fan.gr
Home » , , , » «Ένα βήμα πιο κοντά» οι νέοι κανόνες της Formula 1 για το 2021

«Ένα βήμα πιο κοντά» οι νέοι κανόνες της Formula 1 για το 2021

Written By news on Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 | 2:00 μ.μ.

Οι νέοι κανόνες της Formula 1 για το 2021 πήγαν «ένα βήμα πιο κοντά» προς την υλοποίησή τους, σε μια σημαντική συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων και των ενδιαφερομένων μερών πριν από το Grand Prix του Μπαχρέιν.

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, στο Μπαχρέιν, η F1 παρουσίασε την πρώτη της ιδέα για μια τεχνική, αθλητική και οικονομική επανάσταση.

Σημαντικά στελέχη-κλειδιά των ομάδων και κατασκευαστών της F1 συμμετείχαν, και τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πλήρες πλαίσιο των νέων κανονισμών, το οποίο δημιούργησαν οι αξιωματούχοι του πρωταθλήματος και η FIA, σε συνεδρίαση της ομάδας στρατηγικής και της επιτροπής της F1 στο Λονδίνο την Τρίτη.

Αυτό περιελάμβανε νέους τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς, κανόνες κινητήρα, κόστος, τρόπο διακυβέρνησης και διανομή εσόδων.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο ή επιβεβαίωση των συγκεκριμένων στοιχείων είτε από την F1 είτε από τη FIA, καθώς δεν είχε προγραμματιστεί καμία ψηφοφορία για τις λεπτομέρειες που παρουσιάστηκαν.

Ωστόσο, η συνάντηση θεωρείται ότι αποτελεί μια εποικοδομητική πρώτη ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να δουν πλήρως την πρόταση και έχει περιγραφεί ως ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει καθορισμένη προθεσμία, αλλά είχε υποδειχθεί από πολλούς διευθυντές ομάδων πριν από τη συνάντηση, ότι το τελικό πλαίσιο δεν θα οριστικοποιηθεί πριν τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Ο επίσημος δικτυακός τόπος της F1 περιέγραψε τις αλλαγές του 2021 ως «ένα νέο κεφάλαιο στην περίφημη ιστορία της» και ισχυρίστηκε ότι «το πρωτάθλημα ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των αλλαγών αυτών από το 2021 και μετά» ως αποτέλεσμα της συνάντησης της Τρίτης.

Αναφέρεται ότι ο στόχος ήταν «να δημιουργήσουμε περισσότερη δράση καθώς και να φέρουμε τα αυτοκίνητα πιο κοντά. Να κάνουμε τους οδηγούς ήρωες και την επιχείρηση πιο βιώσιμη».

Στο Grand Prix της Αυστραλίας πριν από δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος της FIA Jean Todt είχε περιγράψει τα σχέδιά για το περιορισμό του budget ως «πολύ προχωρημένα» και ισχυρίστηκε ότι οι κανονισμοί για τους κινητήρες έχουν «σταλεί στις ομάδες λίγες ημέρες πριν».


Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Chase Carey, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την αλλαγή των κανονισμών «έχει κάνει καλή πρόοδο».


Πηγή: f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.