Η Renault θα αξιολογήσει τον Kubica στο Paul Ricard - www.gof1fan.gr
Home » , , , , » Η Renault θα αξιολογήσει τον Kubica στο Paul Ricard

Η Renault θα αξιολογήσει τον Kubica στο Paul Ricard

Written By news on Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 | 11:30 π.μ.

Η Renault ανακοίνωσε ότι ο Robert Kubica θα έχει μια δεύτερη δοκιμή με μονοθέσιο της Formula 1 στο Paul Ricard στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να αξιολογήσει τις δυνατότητες του για να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού.

Ο Πολωνός αγωνίστηκε στη Formula 1 από το 2006 έως το 2010, αλλά έμεινε εκτός δράσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο χέρι, σε έναν αγώνα Rally όπου είχε ένα σοβαρό ατύχημα στις αρχές του 2011.

Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ξεκινώντας από τους αγώνες Rally και στη συνέχεια σε χαμηλότερες κατηγορίες, πριν από την επιστροφή του σε ένα cockpit της F1 τον περασμένο μήνα.

Ο Πολωνός δοκίμασε το μονοθέσιο του 2012, την E20 της Lotus – Renault στην πίστα της Βαλένθια, το Ricardo Tormo, συμπληρώνοντας 115 γύρους και είναι πρόθυμοι να σκεφτούν το ενδεχόμενο μιας τυχόν επιστροφής.

Μετά από την επίδειξη στο Goodwood το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Renault επιβεβαίωσε ότι ο Kubica θα πάει σύντομα στην πίστα του Paul Ricard για περαιτέρω δοκιμές.

Η Renault επιβεβαίωσε ότι ο στόχος της δοκιμής είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων του.

«Ενώ η πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Βαλένθια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αφήσει τον Kubica να επανασυνδεθεί με την αίσθηση της οδήγησης ενός μονοθεσίου και πάλι, αυτή η δεύτερη δοκιμή θα είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων του για να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού», τόνισε ο επικεφαλής της Renault Cyril Abiteboul.

«Πρόκειται για μια νέα φάση στην προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή και είμαστε υπερήφανοι και θα τον στηρίξουμε σε αυτό, με το να δοκιμαστεί στην πίστα του Paul Ricard, που είναι κατάλληλη για χρόνους επιδόσεων.»

«Υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια γι ‘αυτόν που πρέπει να ξεπεραστούν και ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι μόνο η απόδοση του θα καθορίσει το αν μπορεί κάποια μέρα να επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.»


Kubica υποστήριξε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι έχει ένα 80% – 90% πιθανότητες για να επιστρέψει στη Formoula 1 .


Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.