Δεν περίμενε τόσο μπροστά την Mercedes ο Vettel - www.gof1fan.gr
Home » , , , » Δεν περίμενε τόσο μπροστά την Mercedes ο Vettel

Δεν περίμενε τόσο μπροστά την Mercedes ο Vettel

Written By news on Σάββατο 15 Απριλίου 2017 | 11:49 π.μ.

Ο Sebastian Vettel παραδέχθηκε ότι η απόδοση της Ferrari ήταν «λίγο προς τα κάτω», αφού συνειδητοποίησε την ανικανότητα του μονοθεσίου στο να ανταγωνιστεί τις Mercedes στις κατατακτήριες για το Grand Prix του Μπαχρέιν. Ο Vettel είχε ένα δέκατο του δευτερολέπτου διαφορά από τον Lewis Hamilton κατά τη διάρκεια του Q2, αλλά το ζευγάρι της Mercedes ήταν καθαρά μπροστά στο Q3, με τον Valtteri Bottas να παίρνει την πρώτη του pole position στην καριέρα του στη Formula 1.

Ο Vettel εν τω μεταξύ ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω στην τρίτη θέση, για την ακρίβεια 0.478 χιλιοστά πίσω από τον Bottas και παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλη διαφορά στις κατατακτήριες.

«Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πήγαν οι κατατακτήριες, με το πώς αισθανόμουν το μονοθέσιο», δήλωσε αρχικά ο Vettel. «Είχαμε κάποια θέματα χθες, δεν υπήρχε κανένα σημαντικό πρόβλημα, αλλά αλλάξαμε την ισορροπία σήμερα προς τη σωστή κατεύθυνση και ήμασταν ευχαριστημένοι με το πώς κατέληξε να είναι το μονοθέσιο.»

«Στο Q2 σκέφτηκα,“Εντάξει, θα είναι μία σκληρή μάχη για την pole“, αισθανόμουν καλά όταν μπήκα στο Q3, ήμουν χαρούμενος με το πρώτο μου γύρο, πέρασα τη γραμμή και κοίταξα στη μεγάλη οθόνη και είδα και τα δύο Mercedes μπροστά. Προφανώς πήγα λίγο καλύτερα από προηγούμενους μου γύρους, αλλά για να είμαι ειλικρινής τέσσερα δέκατα ήταν πολύ περισσότερο από ό, τι περίμενα, δεδομένου του πόσο καλά ένιωσα με τον γύρο μου».

Ο Vettel λέει ότι αυτό το κενό τον ανάγκασε να υιοθετήσει μια επιθετική προσέγγιση για τη δεύτερη πορεία, αν και αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς δεν κατάφερε να βελτιωθεί.

«Στην επόμενη απόπειρα μου προσπάθησα περισσότερο παντού, αφού δεν είχα τίποτα να χάσω και ήμουν αρκετά ασφαλής από τα μονοθέσια που βρίσκονταν πιο πίσω», σχολίασε ο Γερμανός.


«Οδήγησα στο όριο, αλλά δεν λειτούργησε. Πήγα λίγο πιο αργά, αλλά προφανώς ακόμα και αν πήγαινα ένα δέκατο πιο γρήγορα δεν θα ήταν αρκετό, ωστόσο ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο αύριο».


Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.