Θα τρέξει στο Indianapolis 500 ο Alonso με τη McLaren - www.gof1fan.gr
Home » , , » Θα τρέξει στο Indianapolis 500 ο Alonso με τη McLaren

Θα τρέξει στο Indianapolis 500 ο Alonso με τη McLaren

Written By news on Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 | 2:55 μ.μ.

Ο Fernando Alonso θα αγωνιστεί στο περίφημο Indianapolis 500 φέτος, με μία συμμετοχή της McLaren, η οποία θα διεξαχθεί από την ομάδα του Andretti, και τροφοδοτείται από κινητήρα της Honda.

Ο Alonso, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σε οβάλ, θα προσπαθήσει να αγωνιστεί στον ιστορικό χώρο τον επόμενο μήνα, που σημαίνει ότι θα χάσει το Grand Prix του Μονακό, το οποίο λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο.


Η McLaren δεν έχει ακόμη αναφέρει ποιος θα αντικαταστήσει τον Alonso, αλλά ο Ισπανός εξέφρασε τη χαρά του για την συμφωνία μεταξύ McLaren, Andretti και Honda, που του επιτρέπει να αγωνιστεί στην Ινδιανάπολη.

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που θα τρέξω στο φετινό Indy 500, με τη McLaren, Honda και Andretti Autosport», είπε.

«Ποτέ δεν έχω αγωνιστεί σε IndyCar αυτοκίνητο πριν, και δεν έχω οδηγήσει ποτέ σε super-speedway, αλλά είμαι βέβαιος πως θα ανταπεξέλθω γρήγορα.

«Έχω παρακολουθήσει πολύ δράση του IndyCar στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, και είναι σαφές ότι απαιτείται μεγάλη ακρίβεια για να αγωνιστείς κοντά με άλλα αυτοκίνητα πάνω από τα 220 μίλια/ώρα (340χλμ/ώρα).

«Αντιλαμβάνομαι ότι θα είμαι σε μια απότομη καμπύλη εκμάθησης, αλλά θα πετάξω προς την Ινδιανάπολη από τη Βαρκελώνη αμέσως μετά το Ισπανικό Grand Prix, δοκιμάζοντας το McLaren-Honda-Andretti αυτοκίνητό μας στο Indy από τις 15 Μαΐου και μετά.

«Ελπίζω ότι θα κάνω ένα μεγάλο αριθμό μιλίων κάθε μέρα, και ξέρω πόσο καλά είναι τα παιδιά της Andretti Autosport.

«Θα είμαι περήφανος να αγωνιστώ μαζί τους, και σκοπεύω να μάθω από τις γνώσεις και την εμπειρία τους όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ.»

Ο Alonso πρόσθεσε ότι έχει ως κίνητρο την επιθυμία του να επιτύχει το «Triple Crown» του μηχανοκίνητου αθλητισμού του: τη νίκη στο Grand Prix του Μονακό, Indianapolis 500 και το Le Mans 24 Hours.

«Έχω κερδίσει το Μονακό δύο φορές, και είναι μία από τις φιλοδοξίες μου να κερδίσω το Triple Crown, που έχει επιτευχθεί από ένα μόνο οδηγό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού: τον Graham Hill,» είπε.

«Είναι μια σκληρή πρόκληση, αλλά θα πάω γι ‘αυτό. Δεν ξέρω πότε θα πάω να αγωνιστώ στο Le Mans, αλλά μια μέρα σκοπεύω να το κάνω. Είμαι μόνο 35: Έχω αρκετό χρόνο γι’αυτό.»

Η McLaren επιβεβαίωσε επίσης ότι το αυτοκίνητο του Alonso θα βαφτεί στο «papaya πορτοκαλί» της ομάδας, που έγινε διάσημο κατά την πρώιμη φάση της ιστορίας της ομάδας.

Η McLaren έχει θριαμβεύσει δύο φορές στο Indianapolis 500, με τον Johnny Rutherford το 1974 και το 1976, ενώ η Penske McLaren πήρε τη νίκη το 1972 με τον Mark Donohue.

Ο Jenson Button έχει συμβόλαιο με την ομάδα της McLaren για τη Formula 1, καθώς υποχώρησε για φέτος και δεν αποκλείεται να τον δούμε να τρέχει στο Μονακό.


Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.