«Μην με ξεγράφετε ακόμη από τη μάχη του τίτλου», λέει ο Bottas - www.gof1fan.gr
Home » , , , » «Μην με ξεγράφετε ακόμη από τη μάχη του τίτλου», λέει ο Bottas

«Μην με ξεγράφετε ακόμη από τη μάχη του τίτλου», λέει ο Bottas

Written By news on Σάββατο 15 Απριλίου 2017 | 10:55 π.μ.

O Valtteri Bottas εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν θα βρεθεί σε ένα «δεύτερο» ρόλο στη Mercedes, λέγοντας ότι συνεχίζει να έχει αρκετό χρόνο για να αποδείξει ότι μπορεί να συμμετάσχει στη μάχη του τίτλου, που ως τώρα έχει πρωταγωνιστές τους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel.

Ο Bottas είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στην Κίνα, τερματίζοντας πέμπτος μετά από ένα κακό pit-stop και ένα οδηγικό λάθος που οδήγησε σε τέτ-α-κέ. Ωστόσο, ο Φινλανδός είναι πεπεισμένος ότι δεν θα μείνει πίσω από τους κύριους αντιπάλους του.

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε αν υπάρχουν μόνο δύο οδηγοί για τη μάχη του πρωταθλήματος», είπε στο Μπαχρέιν.

«Είναι νωρίς σε αυτή τη μακρά περίοδο. Γι ‘αυτό και δεν θα έλεγα ότι πρόκειται να είναι μόνο μεταξύ του Lewis και του Sebastian, γιατί πιστεύω ότι η σεζόν είναι μεγάλη και τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν».

«Νομίζω ότι η ομάδα σίγουρα μπορεί να δει όλα τα δεδομένα, πώς είναι η απόδοσή μου και ο ρυθμός μου πραγματικά».

«Προφανώς, στο τέλος τα αποτελέσματα έχουν σημασία. Προφανώς θέλω να πάρω τα κατάλληλα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε βαθμός που χάνω τώρα πρόκειται να έχει επιπτώσεις στο τέλος της σεζόν».

«Δεν αισθάνομαι ότι είμαι σε μια βιασύνη με κάτι, αισθάνομαι ότι αν συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, και αυτό είναι η πρόοδος κάθε μέρα με την ομάδα, πιστεύω ότι θα είμαι σε πολύ καλό επίπεδο πολύ σύντομα. δεν αισθάνομαι κανένα πανικό ή οποιαδήποτε βιασύνη για να αποδείξει τον εαυτό μου».

Ο Bottas εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να είναι ισάξιος του Hamilton σε ρυθμό αγώνα, αποκαλύπτοντας ότι στο κινεζικό GP είχε ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο, το οποίο αργότερα διευκρίνισε ότι αφορούσε την ανάρτηση.

«Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός αγώνα δεν ήταν κακός. Κάθε φορά που ήμουν σε ελεύθερη πίστα, σε ελεύθερο αέρα, ο ρυθμός ήταν εκεί».

«Δυσκολεύτηκα στην ισορροπία του μονοθεσίου σε σύγκριση με τον Lewis, είχα θέμα πολύ περισσότερο με το εμπρός αριστερό ελαστικό, η φθορά των ελαστικών μου ήταν μεγαλύτερη λόγω της πιο έντονης υποστροφής. Αλλά βρήκαμε επίσης ένα μικρό μηχανικό πρόβλημα από τον αγώνα (στην ανάρτηση), το οποίο με επιβράδυνε ακόμη λίγο».

«Έτσι, αν συμπεριλάβουμε υπόψιν και αυτό, νομίζω ότι ο ρυθμός ήταν πολύ καλός. Έτσι, αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Και οι κατατακτήριες ήταν στις λεπτομέρειες, και νομίζω ότι κατάφερα να κάνω ένα βήμα προς τα εμπρός από τη Μελβούρνη στη Σαγκάη σε σχέση με την συνολική απόδοση».

«Και πάλι, ο στόχος είναι να είμαι καλύτερος και αυτό το Σαββατοκύριακο. Σίγουρα μπορούμε να είμαστε ισχυροί και ισοδύναμοι με τον Lewis».

Ο Bottas κατέστησε σαφές ότι ακόμα προσπαθεί να συνηθίσει τόσο την ομάδα της Mercedes, όσο και την W08, η οποία λέει είναι πολύ διαφορετική από τη Williams που είχε συνηθίσει.

«Το αυτοκίνητο που συνήθισα (Williams) συμπεριφερόταν πολύ διαφορετικά μηχανικά. Μιλάμε για μικρά πράγματα, αλλά τα μικρά κάνουν μια μεγάλη διαφορά στην F1″.

«Νιώθω ότι συνεχώς συνηθίζω περισσότερο, αλλά δεν πρέπει να είναι μακριά η στιγμή που πιστεύω ότι θα μπορώ να πάρω τα πάντα από το μονοθέσιο, και είναι καλό που ο Lewis είναι ένα σπουδαίο σημείο αναφοράς».


«Νομίζω ότι το βασικό είναι πώς το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται μηχανικά. Όπως το τέτ-α-κέ πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν είμαι σίγουρος ότι θα το είχα κάνει με ένα αυτοκίνητο που ήξερα απ’ έξω», είπε ο Φινλανδός.


Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.