Ο Alonso επιμένει πως δεν έκανε λάθος όταν έφυγε από τη Ferrari - www.gof1fan.gr
Home » , , » Ο Alonso επιμένει πως δεν έκανε λάθος όταν έφυγε από τη Ferrari

Ο Alonso επιμένει πως δεν έκανε λάθος όταν έφυγε από τη Ferrari

Written By news on Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 | 9:32 π.μ.

Ο Fernando Alonso επιμένει πως δεν έκανε το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του όταν έφυγε από τη Ferrari για τη McLaren πριν από δύο χρόνια.

Μετά από πέντε χρόνια προσπάθειας να κερδίσει τον τίτλο με τη Ferrari, ο Alonso έληξε τη σύμβασή του με την ομάδα δύο χρόνια νωρίτερα για να οδηγήσει τη νεοσυσταθείσα εταιρική σχέση των McLaren-Honda το 2015. Από τότε έχει πάρει μόνο 65 βαθμούς σε δύο δύσκολες σεζόν, ενώ η Ferrari έχει επιστρέψει σταδιακά σε δυναμική και έχει ξεκινήσει την χρονιά του 2017 προκαλώντας τη Mercedes για τον τίτλο.

Όταν ο Alonso ρωτήθηκε αν είχε οποιαδήποτε απογοήτευση τώρα που η Ferrari επέστρεψε στη μάχη του πρωταθλήματος, αρχικά υποβάθμισε το θέμα, προτού μιλήσει για τις αποφάσεις που τον οδήγησαν στην τρέχουσα θέση του.

«Δεν είχα σύμβαση [με τη Ferrari] για το τρέχον έτος έτσι… ακόμη και σε 20 χρόνια όταν η Ferrari θα κερδίζει, ελπίζω ότι δεν θα εξακολουθούν να ρωτούν αν ο Alonso είχε δίκιο ή όχι για το να αφήσει τη Ferrari, όταν θα είμαι 75 ετών!» απάντησε. «Οδήγησα πέντε χρόνια εκεί και κέρδισαν στο παρελθόν, κέρδισαν στα χρόνια μου εκεί – αγωνιζόμασταν για παγκόσμια πρωταθλήματα μέχρι το τέλος – κέρδισαν μερικά πρωταθλήματα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα κερδίζουν αγώνες, και θα κερδίσουν αγώνες και πρωταθλήματα στο μέλλον. Οπότε δεν έχει πάντα να κάνει με το αν ο Fernando είχε δίκιο ή όχι.

«Θα θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί εδώ, σίγουρα. Τουλάχιστον για τα χρόνια που είχα μια σύμβαση [με τη Ferrari] το 2015 και το 2016, εξακολουθούσα να πιστεύω ότι πήρα μια καλή απόφαση με το να έρθω στην McLaren. Έχω μάθει αρκετά πράγματα, έχω συνεργαστεί με έναν από τους καλύτερους μηχανικούς που έχω συνεργαστεί ποτέ, εδώ με την McLaren – που επί του παρόντος έχουμε στην ομάδα – και έμαθα πολλά πράγματα.

«Και εκεί [στη Ferrari] έφτασα την ώρα που ήταν πολύ αγχωτικό το να μην κερδίζεις. Όταν βρίσκεσαι στην πρώτη ή δεύτερη χρονιά [σε μια ομάδα] είναι εντάξει, αλλά όταν βρίσκεσαι στο έβδομο ή το όγδοο έτος, τότε είναι πολύ δύσκολα. Έτσι, η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε για μένα τα τελευταία δύο χρόνια παρά τα αποτελέσματα.

«Αλλά, ναι, τώρα κερδίζουν, όπως και η Mercedes κερδίζει, σε κάθε αυτοκίνητο που κερδίζει θα θέλες να είσαι μέσα επειδή θέλεις να κερδίσεις αγώνες, αλλά δεν αλλάζει ότι έκανα στο παρελθόν. Ακόμα και όταν έφυγα από τη Renault [το 2006, αφού κέρδισε δύο τίτλους], μου είπαν ότι δεν έπρεπε ποτέ να φύγω από τη Renault, αλλά δεν κέρδισαν τίτλους μετέπειτα.


«Πιθανότατα θέτετε το ερώτημα επειδή πουλάει σε εξώφυλλα περιοδικών και μπορείτε να μιλήσετε για ένα «χαμένο ταλέντο», αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την καριέρα μου και ήμουν σε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο [στο παρελθόν], ευχαριστώ τον Θεό, και είχα μια ευκαιρία να φτάσω σε ορισμένα πράγματα. Υπάρχουν μερικοί πολύ ταλαντούχοι οδηγοί εδώ που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στο βάθρο. Νομίζω ότι θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό που έκανα και το πως είμαι σήμερα.»


Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2014 - 2022. www.gof1fan.gr - All rights reserved.